bank preli exam preparation for 31.08.2018 : AUST

bank preli exam preparation : 8 bank preli exam preparation for job by AUST এর জন্য সনাতন দা’র আড্ডায় আপনাদের জন্য নিয়ে এলাম Exclusive bank preli exam preparation ৩ টি বিষয়, বিশেষ করে, general knowledge(৬৬), computer(৬৪) এবং English(৪০) এর বাছাই করা মাত্র ১৭০টি প্রশ্ন।

আশাকরি, AUST যে প্রশ্ন করবে তার কিছু হলেও এই Exclusive bank preli exam preparation পোস্ট থেকে কমন পড়বে। হাতে পাওয়ামাত্রই কমপক্ষে একবার পুরোটা পড়ে ফেলবেন। এই bank preli exam preparation ছাড়াও –

এক পোস্টেই AUST ইংরেজি দেখতে ক্লিক করুন- bank english questions answers for Preli : AUST All

এক পোস্টেই AUST বাংলা দেখতে ক্লিক করুন- Bank Bangla Questions Answers for Preli : AUST All

এক পোস্টেই AUST ম্যাথ দেখতে ক্লিক করুন- Bank Maths Questions for Preli Exam : AUST All

এক পোস্টেই AUST সাধারণ জ্ঞান দেখতে ক্লিক করুন- bank general knowledge questions and answers: AUST All

পোস্টের উপরে বা নিচে ফেসবুক শেয়ার বাটনে ক্লিক করে bank preli exam preparation আপনার টাইমলাইনে রেখে দিতে পারেন।

bank preli exam preparation: General Knowledge(66)

01. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A. Literature, Peace and Economics

B. Physics and Chemistry

C. Physiology or Medicine

D. All

Answer: D

02. FFC stands for

A. Federation of Football Council

B. Film Finance Corporation

C. Foreign Finance Corporation

D. None

Answer: B

03. Epsom (England) is the place associated with

A. Shooting

B. Horse racing

C. Polo

D. Snooker

Answer: B

04. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

A. Taoism

B. Shintoism

C. Judaism

D. Zoroastrianism (Parsi Religion)

Answer: D

05. Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

A. 1991

B. 1992

C. 1993

D. 1994

Answer: B

06. The ozone layer restricts

A. X-rays and gamma rays

B. Visible light

C. Infrared radiation

D. Ultraviolet radiation

Answer: D

07. FRS stands for

A. Federation of Regulation Society

B. Fellow Research System

C. Fellow of Royal Society

D. None

Answer: C

08. For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is

A. periscope

B. telescope

C. kaleidoscope

D. spectroscope

Answer: A

09. Dr. Zakir Hussain was

A. first vice president of India

B. first speaker of Lok Sabha

C. the first Muslim president of India

D. first president of Indian National Congress

Answer: C

10. G-15 is an economic grouping of

A. First World Nations

B. Second World Nations

C. Third World Nations

D. Fourth World Nations

Answer: C

11. For galvanizing iron which of the following metals is used?

A. Lead

B. Aluminium

C. Copper

D. Zinc

Answer: D

12. Free market is

A. a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other

taxes on import of goods

B. market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply

and demand

C. ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily

to encourage tourism

D. None

Answer: B

13. In which season do we need more fat?

A. Spring

B. Winter

C. Summer

D. Rainy season

Answer: B

14. If speed of rotation of the earth increases, weight of the body

A. increases

B. decreases

C. remains unchanged

D. may decrease or increase

Answer: B

15. IDA stands for

A. Indian Development Agency

B. Industrial Development Analyses

C. International Development Agency

D. None

Answer: C

16. Hygrometer is used to measure

A. purity of milk

B. relative humidity

C. specific gravity of liquid

D. None

Answer: B

17. Oscar Awards were instituted in

A. 1960

B. 1929

C. 1903

D. 1964

Answer: B

18. Sculpture flourished during

A. Chinese civilization

B. Indus valley civilization

C. Egyptian civilization

D. None

Answer: B

19. Profit made when an asset is sold more than the price at which it was bought is called

A. capital

B. capital-gain

C. capitalism

D. None

Answer: B

20. Rabindranath Tagore is also known as

A. Netaji

B. Guruji

C. Gurudev

D. Mahamana

Answer: C

21. Satyajit Ray received Magsaysay Award for journalism, literature and creative communication arts in

A. 1963

B. 1965

C. 1966

D. 1967

Answer: D

22. The ‘Red Triangle’ symbol denotes

A. Air India

B. family planning

C. culture and civilization

D. None

Answer: B

23. Photophobia is

A. the ability to perceive light

B. abnormal intolerance of light

C. the adjustment of the eye for light

D. a disease cause by too much sunlight

Answer: B

24. The Enron project is a

A. atomic power project

B. hydro-electric project

C. thermal power project

D. gas-fired power project

Answer: D

25. The first meeting of the SAARC was opened in

A. Jakarta, Indonesia

B. Delhi, India

C. Dhaka, Bangladesh

D. Islamabad, Pakistan

Answer: C

26. The first man-made satellite, Sputnik I was launched by the former USSR in

A. 1955

B. 1957

C. 1967

D. 1970

Answer: B

27. The dance performed by women to invoke  rain in Bihar is

A. Jata Jatin

B. Bihu

C. Purbi

D. Faguna or Fog

Answer: A

28. The first foreigner to receive Bharat Ratna was

A. C.V. Raman

B. Nelson Mandela

C. Khan Abdul Ghaffar Khan

D. None

Answer: C

29. The energy of food is measured in

A. Kelvin

B. bushel

C. calories

D. None

Answer: C

30. The first women to climb Mt. Everest was

A. Karoline Mikkelson

B. Junko Taibei

C. Valentina Tereshkova

D. None

Answer: B

31. The chemical name of Vitamin B is

A. thiamine

B. ascorbic acid

C. riboflavin

D. nicotinamide

Answer: A

32. The first NAM (Non-Aligned Movement) conference was held at

A. Belgrade (Yugoslavia)

B. Caire (Egypt)

C. Lusaka (Zambia)

D. Algeria (Algeria)

Answer: A

33. Deforestation in the uplands may cause pollution in rivers through

A. leaching of salts

B. erosion and silting

C. inflow of forest material

D. increased discharge rate

Answer: B

34. The main purpose of the Group of 77 was

A. sustained economic growth

B. to promote African unity and solidarity

C. to defend the economic and trade interests of the developing nations of the world

D. None

Answer: C

35. The last ruler of the Mughal dynasty was

A. Aurangzeb

B. Bahadurshah Zafar

C. Jahangir

D. Akbar

Answer: B

36. The reaction which converts sugar solution into alcohol is an example of

A. saponification

B. hydrogenation

C. fermentation

D. hydrolysis

Answer: C

37. The purpose of United Nations Fund for Population Activities (UNFPA) is

A. studying population dynamics

B. collecting population data

C. evolving population policies, family planning and related programmes

D. All

Answer: D

38. The Secretary-General is required to submit an annual report on the work of the UN to

A. the General Assembly

B. the Security Council

C. the Trusteeship Council

D. All simultaneously

Answer: A

39. The national sport of Canada is

A. tennis and cricket

B. lacrosse

C. judo

D. rugby and football

Answer: B

40. The origin of modern badminton is attributed to

A. India

B. Britain

C. France

D. Spain

Answer: B

41. The playground of baseball is known as

A. Court

B. Diamond

C. Ring

D. Pitch

Answer: B

42. The state having maximum cities is

A. Uttar Pradesh

B. West Bengal

C. Madhya Pradesh

D. Kerala

Answer: A

43. The playground of lawn tennis is called

A. court

B. ring

C. arena

D. rink

Answer: A

44. Thomas Cup is associated with

A. badminton

B. billiards

C. lawn tennis

D. table tennis

Answer: A

45. Velocity of wind is measured by

A. speedometer

B. tachometer

C. anemometer

D. audiometer

Answer: C

46. What is the purpose of SAARC?

A. To promote the welfare of the people of South Asia

B. To improve the environment of security in the region

C. To accelerate economic growth and cultural development

D. All

Answer: D

47. What is the purpose of ‘United Nations Conference on Trade and Development’ (UNCTAD)?

A. Promotes International Trade with a view to accelerate economic growth of developing countries

B. Promotes International Monetary cooperation & expansion of International Trade

C. Set rules for World Trade

D. None

Answer: A

48. What is the role of WTO (World Trade Organization)?

A. To settle trade disputes between nations

B. To widen the principal of free trade to sectors such as services and agriculture

C. both (a) and (b)

D. None

Answer: C

49. When was the city Rome found by Ramulus?

A. 753 BC

B. 604 BC

C. 660 BC

D. None

Answer: A

50. Which company nicknamed is “Big Blue”?

A. IBM

B. Microsoft

C. Apple

D. Micromax

Answer: A

51. The International Human Rights Convention adopted by the United Nations in 1990 relates to

A. disabled

B. stateless persons

C. migrant workers

D. children

Answer: D

52. Which one of the following is not related to disarmament?

A. SALT

B. NPT

C. CTBT

D. NATO

Answer: D

53. Which of the following countries is not a member of G-15?

A. Jamaica

B. Indonesia

C. Colombia

D. Peru

Answer: C

54. The working language(s) of the UNESCO is/are

A. French only

B. English only

C. English and French

D. English, French and Russian

Answer: C

55. G-15 is a group of

A. developing countries

B. non-aligned countries

C. developed countries

D. companies

Answer: A

56. The Hwang Ho River falls into:

A. Indian Ocean

B. Yellow Sea.

C. Red Sea

D. Bay of China

Answer: B

57. Which organ of the United Nations has ceased to be operational?

A. Economic and Social Council

B. International Court of Justice

C. Trusteeship Council

D. Secretariat

Answer: C

58. The Homolographic projection has the correct representation of

A. shape

B. area

C. baring

D. distance

Answer: B

59. The most explosive type of volcano is

A. the caldera

B. a cinder cone

C. basalt plateau

D. shield volcanoes

Answer: A

60. The Suez canal connects the

A. Baltic sea and the Caspian sea

B. Mediterranean sea and the Red sea

C. Red sea and the Caspian sea

D. Mediterranean sea and the North sea

Answer: B

61. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?

A. Thomas Hardy

B. Emile Zola

C. George Orwell

D. Walter Scott

Answer: C

62. George Bernard Shaw, the great dramatist, was

A. a Welsh

B. an Irishman

C. a Soctsman

D. an Englishman

Answer: B

63. The book ‘To Live or Not Live’ was written by

A. V.S. Naipaul

B. Alexandra Dumas

C. George Elliot

D. Nirad C. Chaudhuri

Answer: D

64. Who is the author of the book ‘My Experiments with Truth’?

A. Mahatma Gandhi

B. Michael Anderson

C. Winston Churchill

D. Jarnes Morris

Answer: A

65. ‘Popping Crease’ is associated with which games?

A. Swimming

B. Cricket

C. Water polo

D. Lawn Tennis

Answer: B

66. A population is a group of

A. individuals in a species

B. species in a community

C. communities in an ecosystem

D. individuals in a family

Answer: A

bank preli exam preparation: Computer(64)

01. What is part of a database that holds only one type of information?

A. Report

B. Field

C. Record

D. File

Answer: B

02. ‘.MOV’ extension refers usually to what kind of file?

A. Image file

B. Animation/movie file

C. Audio file

D. MS Office document

Answer: B

03. Which is a type of Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory?

A. Flash

B. Flange

C. Fury

D. FRAM

Answer: A

04. ‘.MPG’ extension refers usually to what kind of file?

A. WordPerfect Document file

B. MS Office document

C. Animation/movie file

D. Image file

Answer: C

05. The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for…?

A. Video Home System

B. Very high speed

C. Video horizontal standard

D. Voltage house standard

Answer: A

06. What does AM mean?

A. Angelo marconi

B. Anno median

C. Amplitude modulation

D. Amperes

Answer: C

07. In what year was the “@” chosen for its use in e-mail addresses?

A. 1976

B. 1972

C. 1980

D. 1984

Answer: B

08. What was the first ARPANET message?

A. lo

B. Hello World

C. cyberspace, the final frontier

D. Marry had a little lamb.

Answer: A

09. ‘.BAT’ extension refers usually to what kind of file?

A. Compressed Archive file

B. System file

C. Audio file

D. Backup file

Answer: B

10. Blue is what number on the resistor color code?

A. 1

B. 4

C. 2

D. 6

Answer: D

11. Changing computer language of 1’s and 0’s to characters that a person can understand is:

A. Highlight

B. Clip art

C. Decode

D. Execute

Answer: C

12. How many bits in a byte?

A. 4

B. 8

C. 16

D. 32

Answer: B

13. The speed of your net access is defined in terms of…

A. RAM

B. MHz

C. Kbps

D. Megabytes

Answer: C

14. Which of these is a search engine?

A. FTP

B. Google

C. Archie

D. ARPANET

Answer: B

15. To select text by shading as you drag the mouse arrow over the text is known as…

A. Clip art

B. To highlight

C. To fetch

D. To decode

Answer: B

16. Another word for ‘Graphics for a word processor’?

A. Peripheral

B. Clip art

C. Highlight

D. Execute

Answer: B

17. Which is not an internet protocol?

A. HTTP

B. FTP

C. STP

D. IP

Answer: C

18. Another name for a computer chip is ________

A. Execute

B. Micro chip

C. Microprocessor

D. Select

Answer: B

19. Which of the following is not a method of accessing the web?

A. ISDN

B. Modem

C. CPU

D. DSL

Answer: C

20. The “http” you type at the beginning of any site’s address stands for:

A. HTML Transfer Technology Process

B. Hyperspace Terms and Tech Protocol

C. Hyperspace Techniques & Tech Progress

D. Hyper Text Transfer Protocol

Answer: D

21. Which is the most commonly used input device?

A. Key board

B. Mouse

C. Joystick

D. Scanner

Answer: A

22. In order to tell Excel that we are entering a formula in cell, we must begin with an operator such as

A. $

B. @

C. +

D. =

E. #

Answer: D

23. GUI stands for

A. Graph Use Interface

B. Graphical Universal Interface

C. Graphical User Interface

D. Graphical Unique Interface

E. None of these

Answer: C

24. Time during which a job is processed by the computer is:

A. Execution Time

B. Delay Time

C. Real Time

D. Waiting Time

E. None of these

Answer: A

25. The file extension of MS-Word document in Office 2007 is _______.

A. .doc

B. .docx

C. .pdf

D. .txt

E. .xls

Answer: B

26. ______ is the high speed memory used in the computer.

A. RAM

B. Hard Disk

C. Cache

D. BIOS

Answer: C

27. Which company is not a PC manufacturer?

A. Intel

B. Gateway

C. Dell

D. Compaq

E. None of these

Answer: A

28. ________ keys are present on the top row of the keyboard.

A. Function

B. Type writer

C. Numeric

D. Navigation

E. None of these

Answer: A

29. _________ computers are used in Banking, Railways, and Airlines.

A. Mini computer

B. Micro Computer

C. Super Computer

D. Mainframe Computer

E. None of these

Answer: D

30. The _____ of a system includes the programs or instructions.

A. Hardware

B. Icon

C. Information

D. Software

E. None of these

Answer: D

31. When sending an e-mail, the _____ line describes the contents of the message.

A. To

B. Subject

C. Contents

D. CC

E. None of these

Answer: B

32. Which of the following is NOT a type of broad band internet connection?

A. Cable

B. DSL

C. Dial-up

D. Satellite

E. None of these

Answer: C

33. What’s considered the ‘backbone’ of the World Wide Web?

A. Uniform resource locator (URL)

B. Hypertext mark-up language (HTML)

C. Hypertext transfer protocol (HTTP)

D. File transfer protocol (FTP)

E. None of these

Answer: C

34. What is the shortcut key to “Undo” the last action in a document?

A. Ctrl + X

B. Ctrl + Z

C. Ctrl + Y

D. Ctrl + U

E. None of these

Answer: B

35. A normal CD-ROM usually can store up to __________

A. 680 KB

B. 680 Bytes

C. 680 MB

D. 680 GB

E. None of these

Answer: C

36. The bar at the top of a window that bears the name of the window is known as?

A. Control Panel

B. Taskbar

C. Menu bar

D. Status bar

E. Title bar

Answer: E

37. Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ________

A. Font Styles

B. Font Effects

C. Word Art

D. Text Effects

E. None of these

Answer: B

38. In case of MS-WORD, which of the following is not available in Font Spacing?

A. Normal

B. Loosely

C. Condensed

D. Expanded

E. None of these

Answer: B

39. Which of the following is not a computer language?

A. BASIC

B. C++

C. C#

D. Java

E. Microsoft

Answer: E

40. For creating a document, you select ____________ option at File Menu.

A. Open

B. Close

C. New

D. Save

E. None of these

Answer: C

41. “Zipping” a file means

A. Encrypting the message

B. Compressing the message

C. Transfer the message

D. All of the above

E. None of these

Answer: B

42. What Does BIOS Stand for?

A. Better Integrated Operating System

B. Basic Input Output System

C. Battery Integrated Operating Setup

D. Backup Input Output System

E. None of these

Answer: B

43. Which of these is the first web-based e-mail service?

A. Gmail

B. Yahoo Mail

C. Hotmail

D. Rediff Mail

E. None of these

Answer: C

44. In computers, ‘.TMP’ extension refers usually to what kind of file?

A. Temporary file

B. Image file

C. Video file

D. Text file

E. None of these

Answer: A

45. A collection of interrelated file in computer is a-

A. File manager

B. Field

C. Record

D. Database

Answer: D

46. A daisy wheel is a type of?

A. Storage device

B. Pointing device

C. Scanning Device

D. Printer

Answer: D

47. The date and time displays on

A. Taskbar

B. Status bar

C. System tray

D. Launch pad

Answer: C

48. To delete a file without allowing it to store in recycle bin

A. Press Delete key

B. Press Shift + Delete key

C. Press Ctrl + Delete key

D. Press Alt + Delete key

Answer: B

49. Which key deletes text before, or to the left, of the insertion point?

A. PageUp

B. Delete

C. PageDown

D. BackSpace

Answer: D

50. The modern keyboard typically has __________ Function keys.

A. 10

B. 12

C. 14

D. 16

Answer: B

51. Where will store data first time when you copy

A. Clipboard

B. Clipbook

C. Hard disk

D. CD

Answer: A

52. In a folder, which of the following key is used to rename the file or folder

A. F3

B. F4

C. F2

D. F7

Answer: C

53. Copying a process from memory to disk to allow space for other processes is called

A. Swapping

B. Deadlock

C. Demand Paging

D. Page Fault

Answer: A

54. The shortcut key to open a task manager is:

A. Alt + F1

B. Alt + Ctrl + Delete

C. Alt + Tab

D. F1

Answer: B

55. Which of the key is used to close the active window?

A. Ctrl+F4

B. Ctrl+F5

C. Alt+F6

D. None of above

Answer: D

56. “Ctrl + End” is used to

A. Moves the cursor to the end of Line

B. Moves the cursor to the end of Document

C. Moves the cursor to the end of Paragraph

D. None of the Above

Answer: B

57. How can you break the current column?

A. Press Ctrl + Shift + Enter

B. Press Alt + Enter

C. Press Ctrl + Enter

D. Press Alt + Shift + Enter

Answer: A

58. Ctrl + J

A. Align Justify

B. Insert Hyperlink

C. Search

D. Print

Answer: A

59. You can replace the text __________

A. Ctrl+H

B. Ctrl+R

C. Replace from edit menu

D. Both A and C

Answer: D

60. Which of the following option is not available in Paste Special dialog box?

A. Add

B. Subtract

C. Divide

D. SQRT

Answer: D

61. Which of the following is not a valid data type in Excel?

A. Number

B. Character

C. Label

D. Date/Time

Answer: B

62. Without using the mouse or the arrow keys, what is the fastest way of getting to cell A1 in a

spreadsheet?

A. Press Ctrl +Home

B. Press Home

C. Press Shift + Home

D. Press Alt + Home

Answer: A

63. Which of the following is an absolute cell reference?

A. !A!1

B. $A$1

C. #a#1

D. A1

Answer: B

64. Which of the following formulas is not entered correctly? a. b. c. d.

A. =10+50

B. =B7*B1

C. =B7+14

D. 10+50

Answer: D

bank preli exam preparation: English(40)

01. He said to her, “What a cold day!”

A. He told her that it was a cold day.

B. He exclaimed that it was a cold day.

C. He exclaimed sorrowfully that it was a cold day.

D. He exclaimed that it was a very cold day.

Answer: D

02. He said, “Why didn’t you send your application to me?”

A. He enquired why I had not sent my application to him.

B. He enquired why I did not send my application to him.

C. He enquired why had I not sent my application to him.

D. He enquired why did I not send my application to him.

Answer: A

03. “Please don’t go away”, she said.

A. She said to please her and not go away.

B. She told me to go away.

C. She begged me not to go away.

D. She begged that I not go away.

Answer: C

04. Find the correctly spelt word.

A. Agrandize

B. Aggrandize

C. Aggranndice

D. Aggradise

Answer: B

05. Find the correctly spelt word.

A. Desiccate

B. Desicate

C. Descicate

D. Deccicate

Answer: A

06. Find the correctly spelt word.

A. Centrefuge

B. Centrifuse

C. Centifuse

D. Centrifuge

Answer: D

07. Find the correctly spelt word.

A. Compendioum

B. Compendium

C. Compandium

D. Commppendium

Answer: B

08. Find the correctly spelt word:

A. lassivious

B. lacivoius

C. lascivious

D. lasivious

Answer: C

09. Find the correctly spelt words.

A. Treachrous

B. Trecherous

C. Trechearous

D. Treacherous

Answer: D

10. Find correctly spelt word.

A. Millionair

B. Millionnaire

C. Milionaire

D. Millionaire

Answer: D

11. Find correctly spelt word.

A. Onomatopoeia

B. Onomotopoei

C. Onomatopoia

D. Onamotipoei

Answer: A

12. Find the correctly spelt words.

A. Bouquete

B. Bouquette

C. Bouquet

D. Boqquet

Answer: C

13. Find out that word, which spelling is WRONG

A. Inflamable

B. Musician

C. Righteousness

D. Negotiate

E. All correct

Answer: A

14. Find out that word, which spelling is WRONG

A. Numerous

B. Nucleus

C. Nuisence

D. Numismatics

E. All correct

Answer: C

15. The question of abolition of private property is still a moot point.

A. undecided

B. uncertain

C. unknown

D. not clear

Answer: A

16. Vikram said that he has got a problem to square up with the manager.

A. consider

B. discuss

C. settle

D. workout

Answer: C

17. In modern democratic societies lynch law seems to have become the spheres of life.

A. law of the mob

B. law of the underworld

C. law of the constitution

D. law of the parliament

Answer: A

18. Mohan always keeps himself to himself.

A. Is too busy

B. Is selfish

C. Is unsociable

D. Does not take sides

Answer: C

19. We should give a wide berth to bad characters.

A. give publicity to

B. publicly condemn

C. keep away from

D. not sympathize with

Answer: C

20. I saw a __________ of cows in the field.

A. group

B. herd

C. swarm

D. flock

Answer: B

21. Man does not live by _________ alone.

A. food

B. bread

C. meals

D. diet

Answer: B

22. The paths of glory lead ______ to the grave.

A. straight

B. but

C. in

D. directly

Answer: B

23. He became enamored __________ her grace when he first saw her dance.

A. with

B. of

C. by

D. in

Answer: B

24. Man must ________ to stop pollution.

A. act

B. perform

C. operate

D. behave

Answer: A

25. He was sent to the prison for his __________

A. sin

B. vice

C. crime

D. guilt

Answer: C

26. I shall call _________ you tomorrow.

A. at

B. on

C. with

D. by

Answer: C

27. Do you know __________?

A. where she comes from

B. where does she come from

C. where from she comes

D. from where does she come

Answer: A

28. He is so ________ that he immediately believes my story of ghosts.

A. innocent

B. credulous

C. vociferous

D. credible

Answer: B

29. This is a good ________ for a picnic.

A. plot

B. spot

C. scene

D. landscape

Answer: B

30. The __________ of the state is efficient.

A. administration

B. democracy

C. policy

D. autocracy

E. plutocracy

Answer: A

31. No sooner ________ than the police handcuffed him.

A. he came

B. did he came

C. did he come

D. had he come

Answer: D

32. “Sujata is late in the office.” “She rarely comes in time ________ ?”

A. don’t she

B. does she

C. doesn’t she

D. won’t she

Answer: B

33. Please don’t _____ when I am talking.

A. disrupt

B. interface

C. interrupt

D. disturb

Answer: C

34. Rama took his _______ for the wrong done to him.

A. avenge

B. vengeance

C. revenge

D. ravage

Answer: C

35. His powerful desire brought about his downfall.

A. His intense desire

B. His desire for power

C. His fatal desire

D. No improvement

Answer: B

36. Will you kindly open the knot?

A. untie

B. break

C. loose

D. No improvement

Answer: A

37. Please make it a point to send you letter at my address.

A. on my address

B. to my address

C. in my address

D. No improvement

Answer: B

38. Taxpayers are to be conscious of their privileges.

A. have to

B. need

C. ought to

D. No improvement

Answer: A

39. He has not and can never be in the good books of his employer because he lacks honesty.

A. has not and cannot be

B. has not and can never been

C. has not been and can never be

D. No improvement

Answer: C

40. It will be no good trying to find an excuse next time.

A. to try to find

B. to try finding

C. trying finding

D. No improvement

Answer: A

আপনার টাইমলাইনে শেয়ার করতে ফেসবুক আইকনে ক্লিক করুনঃ
Updated: October 7, 2019 — 10:21 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Thanks, DADA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *